Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

OFERTA NIEAKTUALNA

Książka została już kupiona.
Pozycja niedostępna.

ROŚLINY PRZYPRAWOWE I PRZYPRAWY W KUCHNI WĘGIERSKIEJ

Wydanie I z 1987 r.

Autorzy:

Romvary, Vilmos

Wydawnictwo: Rolnicze i Leśne [PWRiL]
Miejsce i rok: Warszawa 1987
Wydanie: pierwsze

Cena: 9.00 PLN

Książka została już zakupiona.


Przekład:
Grażyna Bodasińska
Oprawa:
miękka bez obwoluty
Ilość stron:
248
Format:
143 x 203 mm
ISBN:
83-09-01212-8
Stan:

dobry, okładka z niedużymi otarciami, przybrudzeniami, przyżółceniami i przygięciami, blok książki lekko przybrudzony


Dodatkowe informacje:

SPIS TREŚCI - główne rozdziały:

  1. Aperitif
  2. Radość przyprawiania
  3. Krótko o historii przypraw
  4. Ogólnie o przyprawach
  5. Substancje czynne roślin przyprawowych
  6. Zakup roślin przyprawowych oraz przechowywanie i przygotowanie do spożycia
  7. Półeczka na przyprawy
  8. Dawkowanie przypraw
  9. Charakterystyka roślin przyprawowych
  10. Rośliny przyprawowe w ogródku, na oknie, na balkonie
  11. Przechowywanie i konserwowanie roślin przyprawowych
  12. Mieszanki przyprawowe
  13. Zalewy i zaprawy do mięsa
  14. popularne sosy z przyprawami
  15. Preparaty przyprawowe
  16. Grzyby są także doskonałą przyprawą
  17. Ostrożnie z solą!
  18. Octy aromatyzowane
  19. Nowoczesne pożywienie - nowoczesne dodatki smakowe
  20. Przyprawianie potraw z mięsa
  21. Rośliny przyprawowe dodatkiem do napojów
  22. Miód jako dodatek smakowy
  23. Przewodnik po przyprawach
  24. Pożyteczne wskazówki dla gotujących
  25. Rośliny przyprawowe pomagają zachować urodę
  •  Literatura
  •  Indeks
© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.255 sek.