Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

OFERTA NIEAKTUALNA

Książka została już kupiona.
Pozycja niedostępna.

PRZETWORY Z OWOCÓW I WARZYW: Poradnik dla gospodyń

Wydanie II [poprawione] z 1958 r.

Autorzy:

Mering, Andrzej

Wydawnictwo: Przemysłu Lekkiego i Spożywczego [WPL]
Miejsce i rok: Warszawa 1958
Wydanie: drugie [poprawione]

Cena: 15.00 PLN

Książka została już zakupiona.


Oprawa:
miękka bez obwoluty
Ilość stron:
268
Format:
150 x 208 mm
Stan:

dobry, okładka z przygięciami i niewielkimi otarciami, na grzbiecie nieduże ślady czytania, minimalne przybrudzenia bloku książki, lekko pożółkły papier, niewielki ślad po dawnym podgięciu dolnego rogu większości kartek, niewielkie punktowe naddarcie przy bocznej krawędzi trzech pierwszych kartek (ok. 2 mm)


Dodatkowe informacje:

SPIS TREŚCI - główne rozdziały:

  1. Wiadomości ogólne
  2. Ważniejsze zabiegi i czynności w przetwórstwie domowym
  3. Konserwowanie owoców i kwaśnych warzyw bez cukru w słoikach zalanych szczeliwem
  4. Owoce i warzywa utrwalone w butelkach
  5. Kompoty
  6. Konserwowanie owoców i kwaśnych warzyw w słojach typu Weck przez usuwanie powietrza za pomocą pary wodnej
  7. Soki pitne owocowe i warzywne
  8. Soki-wyciągi i syropy
  9. Konfitury
  10. Galaretki, dżemy, marmolady, sery owocowe i powidła
  11. Susze owocowe i warzywne
  12. Marynaty
  13. Kwaszonki
  14. Przetwory pomidorowe
  15. Przetwory grzybowe
  16. Wina owocowe
  17. Ocena organoleptyczna przetworów
  18. Wykorzystanie odpadów owocowych i warzywnych
  • Skorowidz
© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.219 sek.