Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

OFERTA NIEAKTUALNA

Książka została już kupiona.
Pozycja niedostępna.

FIZJOLOGIA SMAKU albo Medytacje o gastronomii doskonałej

Wydanie I z 1973 r. * Twarda oprawa * Ilustracje - Bertall

Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy [PIW]
Miejsce i rok: Warszawa 1973
Wydanie: pierwsze

Cena: 24.00 PLN

Książka została już zakupiona.


Przekład:
i wstęp: Joanna Guze
Ilustracje:
Bertall
Oprawa:
twarda płócienna bez obwoluty
Ilość stron:
268
Format:
124 x 172 mm
Stan:

dobry, spłowiały grzbiet, blok książki trochę przybrudzony, pożółkły od zewnątrz, z niedużymi śladami czytania, na stronie przedtytułowej dawny podpis własnościowy


Dodatkowe informacje:

SPIS TREŚCI:

  • Wstęp
  1. Aforyzmy profesora
  2. Przedmowa
  3. O gastronomii
  4. O apetycie
  5. O pokarmach w ogóle
  6. Teoria smażenia
  7. O pragnieniu 
  8. O napojach
  9. O smakoszostwie
  10. O smakoszach
  11. Sprawdziany gastronomiczne
  12. O rozkoszach stołu
  13. Popasy na polowaniach
  14. O odpoczynku
  15. O wpływie diety na odpoczynek, sen i sny
  16. Filozoficzna historia kuchni
  17. Restauratorzy
  18. Smakoszostwo klasyczne w akcji
  19. Rozmaitości
  20. Posłanie do gastronomów Starego i Nowego Świata
  • Źródła ilustracji
© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.236 sek.