Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

WYRÓB MASŁA

Wydanie z 1966 r. * Seria - Biblioteczka Majstra Mleczarskiego * Nakład - 3 300 + 200 egzemplarzy

Autorzy:

Adamik, Karol

Wydawnictwo: CRS
Miejsce i rok: Warszawa 1966
Wydanie: brak informacji

Cena: 79.00 PLN



Seria:
Biblioteczka Majstra Mleczarskiego
Oprawa:
miękka bez obwoluty
Ilość stron:
148
Format:
122 x 169 mm
Stan:

dobry, okładka z niedużymi zarysowaniami, przybrudzeniami, przyżółceniami. przygięciami i śladem po dawny zamoczeniu z przodu w dolnym rogu i przy bocznej krawędzi (ślad nieco widoczny również w dolnym rogu strony tytułowej), pożółkły papier i blok książki od zewnątrz, ten ostatni również lekko przybrudzony, na stronie tytułowej dawna pieczątka własnościowa, niewielki ślad po dawnym podgięciu jednego z rogów kilkunastu w sumie kartek


Dodatkowe informacje:

32 rysunki w tekście + 10 tablic.

* * * * * * *

SPIS TREŚCI - główne rozdziały:

  • Wstęp
  1. Wydzielanie śmietanki z mleka
  2. Charakterystyka śmietanki oraz stawiane jej wymagania jakościowe
  3. Przygotowanie śmietanki do zmaślania
  4. Zmaślanie śmietany
  5. Płukanie masła
  6. Solenie masła
  7. Wygniatanie masła
  8. Pakowanie i przechowywanie masła
  9. Wyrób masła ze śmietanki nie ukwaszonej
  10. Skład chemiczny i budowa masła
  11. Ocena masła
  12. Wady masła
  13. Obliczanie wydatku masła
  14. Wymagane warunki przy wyrobie masła
  15. Dziennik techniczny wyrobu masła
  • Bibliografia
Oferta

"WYRÓB MASŁA" Adamik, Karol

jest dostępna w naszym antykwariacie.
Zamówienia można składać przez stronę www lub na miejscu: os. Górali 6 (za winklem kina Sfinks), Kraków - stara część Nowej Huty
© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.205 sek.