Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

JAK ZROBIĆ DOBRE MASŁO

Wydanie I z 1955 r. * Seria - Zdobywam Zawód * Nakład - 5 129 egzemplarzy

Autorzy:

Jęsiak, Henryk

Wydawnictwo: Przemysłu Lekkiego i Spożywczego [WPL]
Miejsce i rok: Warszawa 1955
Wydanie: pierwsze

Cena: 74.00 PLN



Seria:
Zdobywam Zawód
Oprawa:
miękka bez obwoluty
Ilość stron:
44
Format:
146 x 207 mm
Stan:

dobry, okładka z otarciami, przybrudzeniami, przyżółceniami i przygięciami, trochę pożółkły papier i blok książki od zewnątrz, nieduże przybrudzenie w dolnym rogu dwóch pierwszych kartek, kartki z niewielkim śladem po dawnym podgięciu górnego rogu


Dodatkowe informacje:

12 ilustracji w tekście.

* * * * * * *

SPIS TREŚCI:

  • Wstęp
  1. Wiadomości ogólne o mleku jako surowcu do produkcji masła
  2. Jak otrzymywać i przechowywać śmietankę
  3. Jak przygotować śmietankę do zmaślania
  4. Przebieg i warunki zmaślania śmietany
  5. Dalsze czynności dotyczące wyrobu masła
  6. Jakie analizy należy wykonać przy produkcji masła
  7. Jak prowadzić dziennik produkcji i kontrolę wydatku masła
  8. Jakich warunków higienicznych należy przestrzegać przy wyrobie masła
  • Wzór dziennika masłowni
Oferta

"JAK ZROBIĆ DOBRE MASŁO" Jęsiak, Henryk

jest dostępna w naszym antykwariacie.
Zamówienia można składać przez stronę www lub na miejscu: os. Górali 6 (za winklem kina Sfinks), Kraków - stara część Nowej Huty
© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.343 sek.