Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

OFERTA NIEAKTUALNA

Książka została już kupiona.
Pozycja niedostępna.

KUCHARZ GASTRONOM

Wydanie II [uzupełnione] z 1965 r. * Twarda oprawa

Autorzy:

Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Przemysłu Lekkiego i Spożywczego [WPLiS]
Miejsce i rok: Warszawa 1965
Wydanie: drugie [uzupełnione]

Cena: 99.00 PLN

Książka została już zakupiona.


Oprawa:
twarda płócienna bez obwoluty
Ilość stron:
1248 + ilustracje na wklejkach
Format:
174 x 243 mm
Stan:

dobry, płócienna oprawa z niedużymi otarciami i przybrudzeniami, na grzbiecie niewielkie ślady czytania, blok książki lekko przybrudzony, trochę pożółkły papier, nadpęknięcia wyklejek na łączeniu okładki i bloku ksiązki


Dodatkowe informacje:

Książka składa się z trzech części: wiadomości ogólnych, przepisów kulinarnych i kuchni zagranicznych.

W wiadomościach ogólnych omówione są: historia sztuki kulinarnej, zarys racjonalnego żywienia, zarys żywienia dietetycznego, typy zakładów gastronomicznych, organizacja pracy i wyposażenie zaplecza produkcyjnego, obsługa konsumenta, obsługa imprez oraz towaroznawstwo surowców podstawowoych i pomocniczych.

W częsci Przepisy kulinarne podana jest technologia przyrządzania poszczególnych grup potraw oraz zalecane przepisy technologiczne (receptury) pbejmujące: kanapki, zupy, potrawy z ryb i raków, mięsa i dziczyzny, drobiu i ptactwa dzikiego, warzyw i grzybów, jaj, mąki i kasz, a także sosy, desery i napoje. Oprócz tego opracowana jest część obejmująca specjalności kuchni zagranicznych.

Ksiiązka jest przeznaczona dla pracowników zakładów gastronomicznych i innych placówek żywienia.

[WPLiS, 1965]

© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.215 sek.