(0 szt)
zł
zobacz koszyk
dobry, okładka z minimalnie ubitym dolnym rogiem z przodu, blok książki lekko przybrudzony, na jednej z pierwszych stron kilka podkreśleń w tekście długopisem
Coraz więcej mówi się o tym, że pokarm może zapobiegać chorobom, a nawet je leczyć. Dowodów nie trzeba długo szukać: otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, przewlekłe stany zapalne, nowotwory -wszystkie te zaburzenia mają bezpośredni związek z tym, co jemy.
Doktor Lindberg, który prowadzi nowoczesną klinikę oferującą pacjentom multidyscyplinarną terapię wielu schorzeń, przedstawia w tej niezwykłej książce sposób, w jaki można zmienić tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia.Wracając do swych greckich korzeni, proponuje dietę opartą na solidnych badaniach naukowych. Jej podstawę stanowią powolne węglowodany zawarte w naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które są podstawą kuchni śródziemnomorskiej.
[Rebis, 2006]