Antykwariat NWS

(0 szt) zł
zobacz koszyk


opcje zaawansowane
zaloguj się | nie masz jeszcze konta?
🟤🟤 Serdecznie zapraszamy do osobistego obejrzenia naszej oferty w antykwariacie w Krakowie, w starej części Nowej Huty - na os. Górali 6, od poniedziałku do piątku w godz. 12-17 🟤🟤 🟠 Przy zamawianiu bez rejestracji, książki z koszyka są czyszczone po 24 gdz. 🟠




	

OFERTA NIEAKTUALNA

Książka została już kupiona.
Pozycja niedostępna.

MEKSYK OD KUCHNI: Od Azteków do Adelity

Wydanie III [poszerzone i uzupełnione] z 2014 r.

Wydawnictwo: Universitas
Miejsce i rok: Kraków 2014
Wydanie: trzecie [poszerzone i uzupełnione]

Cena: 19.00 PLN

Książka została już zakupiona.


Przekład:
Maria Raczkiewicz, Małgorzta Jędrusiak, Szymon Jędrusiak
Oprawa:
miękka bez obwoluty [ze skrzydełkami]
Ilość stron:
400
Format:
142 x 206 mm
ISBN:
978-83-242-2378-7
Stan:

bardzo dobry


Dodatkowe informacje:

W tej książce opowiadamy o gastronomii meksykańskiej w wymiarze historycznym. O tym, jakie są specyficzne cechy kuchni meksykańskiej. O geografii Meksyku i jego rdzennych surowcach. O tym, jak żyli mieszkańcy wielkich metropolii prehiszpańskich i jaki wpływ miała konkwista hiszpańska na ich kuchnię.

Trudno sobie wyobrazić kuchnię europejską bez pomidorów, czekolady i wanilii, albo kuchni arabskiej i wschodniej bez chili i orzeszków ziemnych. Kukurydza, fasola, dynia, awokado, pinia, guajawa i indyk, wszystkie pochodzenia meksykańskiego, są spożywane na całym świecie. Zapraszamy.

[Universitas, 1999]

© Copyrights by Nowy Wspaniały Świat 2008 - 2024
design & hosting: giza.lap.pl
2.0 | Wykonanie trwało: 0.221 sek.